Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Необов’язкове поле
Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Необов’язкове поле
Віртуальні машини Microsoft Azure
Віртуальні машини Azure - це екземпляри служби образів, які повинні надавати за запитом масштабовані обчислювальні ресурси з оплатою по мірі використання.
Кожна віртуальна машина має власне віртуальне обладнання, в тому числі ЦП, пам'ять, жорсткі диски, мережеві інтерфейси та інші пристрої.


На віртуальних машинах Azure є можливість запускати програмне забезпечення SQL Server, SAP, Oracle®, а також додатки для високопродуктивних обчислень. Віртуальні машини Azure підтримують операційні системи Windows Server або будь-який дистрибутив Linux.

Віртуальні машини Azure це:
- Вибір оптимального робочого навантаження
- Тарифікація тільки за ресурси, що використовуються
- Масштабованість наборів ВМ
- Шифрування
- Linux або Windows
- Великий вибір необхідних конфігурацій

Microsoft Azure пропонує серії віртуальних машин, що відрізняються характеристиками і завданнями, на вирішення яких вони налаштовані: від тестових завдань до моделювання фінансових ризиків.

За класифікацією віртуальні машини Azure умовно можна розбити на:
- ВМ початкового рівня (серії A, Bs)
- ВМ загального призначення (серії D, Dc)
- ВМ оптимізовані для різнорівневих обчислень і операцій в пам'яті (серії E, F, H, M, Mv2, N)
- ВМ оптимізовані для сховища (серії G, Ls)
- Графічні станції (серія N)


ВМ початкового рівня (A, Bs)

Віртуальні машини початкового рівня - це рішення для виконання робочих навантажень, які зазвичай не споживають багато ресурсів ЦП, але іноді вимагають додаткової потужності. Представлені в двох серіях.


Серія A Для розробки та тестування

Віртуальні машини серії A володіють характеристиками продуктивності процесора і пам'яті, які найкраще підходять для робочих навантажень початкового рівня, наприклад для розробки і тестування. Вони економічні і забезпечують недорогий варіант використання Azure на початковому рівні. Av2 Standard - це новітнє покоління віртуальних машин серії А з такою ж продуктивністю ЦП, але великим об'ємом ОЗУ на віртуальному ЦП і більш високою швидкістю дисків.

Сервери розробки і тестування, веб-сервери з низьким рівнем трафіку, бази даних малого і середнього розміру, сервери для експериментальних рішень і репозиторії коду.

Вартість від $ 0,041 / год для Windows
Вартість від $ 0,07 / год для Linux


Серія Bs З ресурсами, що накопичуються

Віртуальні машини серії Bs підходять для робочих навантажень, що зазвичай виконуються з низьким або середнім рівнем завантаження ЦП, але іноді вимагають його значного підвищення.

Сервери розробки і тестування, веб-сервери з низьким рівнем трафіку, бази даних невеликого розміру, мікрослужби, сервери для експериментальних рішень і сервери збірки.
Вартість від $ 0,012 / год для Windows
Вартість від $ 0,035 / год для Linux


ВМ загального призначення (D, Dc)
Серія D Обчислення загального призначення

На віртуальних машинах Azure серії D використовується поєднання віртуальних ЦП, пам'яті і тимчасового сховища, яке дозволяє виконати вимоги більшості робочих навантажень робочого середовища.

Віртуальні машини серії D v3 - це віртуальні машини загального призначення з підтримкою технології Hyper - Threading. Вони працюють на базі процесорів Intel XEON® E5-2673 версії 4 ( Broadwell ) з тактовою частотою 2,3 ГГц. Завдяки технології Intel Turbo Boost Technology 2.0 частоту можна підвищити до 3,5 ГГц.
Віртуальні машини серій D v4 і Dd v4 оснащені процесором Intel® Xeon® Platinum 8272 CL, що налаштовується. Він працює з базовою частотою 2,5 ГГц, яку в турборежимі можна збільшити до 3,4 ГГц для всіх ядер. Віртуальні машини серії Dd v4 оснащені швидкодіючим локальним сховищем SSD великого обсягу (до 2400 ГіБ). Вони добре підходять для додатків, чутливих до затримок і використовують високошвидкісне локальне сховище. На віртуальних машинах серії D v4 немає тимчасового сховища.

На віртуальних машинах Azure серій Da v4 і Das v4 доступно до 96 віртуальних ЦП, 384 ГіБ ОЗУ і 2400 ГіБ тимчасового сховища на основі дисків SSD. Крім того, ці віртуальні машини оснащені процесором AMD EPYC™ 7452.

Більшість додатків корпоративного рівня, реляційні бази даних, кешування в пам'яті та аналітика.
Вартість від $ 0,115 / год для Windows
Вартість від $ 0,0969 / год для Linux


Серія DC Захист даних під час використання

Серія DC - це нове сімейство віртуальних машин в Azure, яке забезпечує конфіденційність і цілісність даних і коду, що оброблюються в Azure, завдяки використанню безпечних анклавів. Це нова можливість надається поряд з існуючими функціями шифрування, які допомагають захистити дані в Azure під час зберігання і передачі.

У цих віртуальних машинах використовується останнє покоління процесора Intel XEON E -2176 G з тактовою частотою 3,7 ГГц з технологією SGX. Завдяки технології Intel Turbo Boost тактова частота процесора може досягати 4,7 ГГц.

Конфіденційне звернення до баз даних, створення масштабованих конфіденційних мереж консорціумів, а також захист багатокористувацьких алгоритмів машинного навчання. Примірники віртуальних машин серії DC відмінно підходять для створення захищених додатків на основі анклаву для захисту призначених для користувача коду і даних.
Вартість від $ 0,257 / год для Windows
Вартість від $ 0,286 / год для Linux


ВМ оптимізовані для різнорівневих обчислень і операцій в пам'яті (E, F, H, M, Mv 2)

Серія E Оптимізовано для виконання в пам'яті додатків з технологією Hyper - Threading

Віртуальні машини Azure серії E оптимізовано для додатків з великим числом операцій, що виконуються в пам'яті, наприклад для SAP HANA. Ці віртуальні машини налаштовані з високим співвідношенням ресурсів пам'яті і ядра. Вони відмінно підходять для серверів реляційних баз даних, кешей середнього і великого обсягу, а також аналітики, що виконується в пам'яті. На віртуальних машинах серії E v3 доступно від 2 до 64 віртуальних ЦП і 16-432 ГіБ ОЗУ відповідно.

Віртуальні машини E v4 і Ed v4 оснащені процесором Intel® Xeon® Platinum 8272 CL, що налаштовується. Він працює з базовою частотою 2,5 ГГц, яку в турборежимі можна збільшити до 3,4 ГГц для всіх ядер. Віртуальні машини серій E та Ed v4 оснащені ОЗУ до 504 ГіБ і ідеально підходять для корпоративних додатків з активним використанням пам'яті. Крім того, віртуальні машини серії Ed v4 оснащені швидкодіючим локальним сховищем SSD великого обсягу (до 2400 ГіБ). Це робить їх відмінним варіантом для додатків, чутливих до затримок і використовуючих високошвидкісне локальне сховище. На віртуальних машинах серії E v4 немає тимчасового сховища.

На віртуальних машинах Azure серій Ea v4 і Eas v4, оснащених процесором AMD EPYC™ 7452, є до 96 віртуальних ЦП, 672 ГіБ ОЗУ і 2400 ГіБ тимчасового сховища на основі дисків SSD.

SAP HANA (тільки E64s_v3), рівень додатків SAP S / 4 HANA, рівень додатків SAP NetWeaver, SQL Hekaton та інші критично важливі для бізнесу великі робочі навантаження, що виконуються в пам'яті.
Вартість від $ 0,152 / год для Windows
Вартість від $ 0,181 / год для Linux


Серія F Віртуальні машини, оптимізовані для обчислень

Віртуальні машини серії F відрізняються більш високим співвідношенням ресурсів ЦП і пам'яті. У цій серії надається 2 ГБ ОЗУ і локальний твердотілий накопичувач (SSD) розміром 16 ГБ на кожне ядро ЦП. Віртуальні машини оптимізовані для ресурсномістких обчислювальних робочих навантажень. У серії Fs v2 надається 2 ГіБ ОЗУ і локальне тимчасове сховище (SSD) розміром 8 ГБ на віртуальний ЦП. Віртуальні машини серії Fsv 2 з підтримкою технології Hyper - Threading працюють на базі процесора Intel Xeon® Platinum 8168 ( SkyLake ) з тактовою частотою 2,7 ГГц, яку можна збільшити до 3,7 ГГц за допомогою технології Intel Turbo Boost Technology 2.0.

Пакетна обробка, застосування з веб-серверами, аналітика та ігри.
Вартість від $ 0,0568 / год для Windows
Вартість від $ 0,0858 / год для Linux


Серія H

Серія H - це нове сімейство, спеціально призначене для високопродуктивних обчислень, наприклад, для моделювання фінансових ризиків, сейсмічного, пластового і молекулярного моделювання, геномних досліджень тощо. Віртуальні машини цієї серії використовують процесори Intel Xeon E 5-2667 v3 Haswell з тактовою частотою 3,2 ГГц (3,6 ГГц в турборежимі) і пам'ять DDR 4. В екземплярах серії H турборежим постійно включений. Крім того, в конфігураціях H16r та H16mr використовується додатковий високошвидкісний мережевий інтерфейс (RDMA). Ці зміни оптимізовані під тісно взаємопов'язані паралельні обчислення і відрізняються низькими показниками затримки.

Вартість від $ 1,032 / год для Windows
Вартість від $ 1,061 / год для Linux


Серія M Віртуальні машини, оптимізовані для операцій в пам'яті

Віртуальні машини Azure серії М оптимізовані для операцій в пам'яті та ідеально підходять для інтенсивних робочих навантажень, що виконуються в пам'яті, наприклад, для SAP HANA. У серії M надається 4 ТБ ОЗУ на одну віртуальну машину. Крім того, ці віртуальні машини оснащені великою кількістю ЦП - до 128 віртуальних ЦП на одну віртуальну машину. Завдяки цьому вони забезпечують високопродуктивну паралельну обробку.

SAP HANA, SAP S / 4 HANA, SQL Hekaton та інші великі критично важливі робочі навантаження, що виконуються в пам'яті, які вимагають високоефективних паралельних обчислень.
Вартість від $ 2,1511 / год для Windows
Вартість від $ 2,1801 / год для Linux


Серія Mv 2 Найбільші віртуальні машини, оптимізовані для операцій в пам'яті

Віртуальні машини серії Mv 2 підтримують технологію Hyper - Threading, оснащені процесорами Intel® Xeon® Platinum 8180 M (Skylake) з тактовою частотою 2,5 ГГц, можуть мати до 416 віртуальних ЦП на одній віртуальній машині і пропонуються в конфігурації з об'ємом пам'яті 3 ТБ, 6 ТБ і 12 ТБ. Це віртуальні машини з самим максимальним об'ємом пам'яті серед інших в Azure машин, які забезпечують продуктивність обчислень для підтримки великих баз даних в пам'яті, що не має аналогів.

SAP HANA, SAP S / 4 HANA, SQL Hekaton та інші великі критично важливі робочі навантаження, що виконуються в пам'яті, які вимагають високоефективних паралельних обчислень.
Вартість від $ 26,772 / год для Windows
Вартість від $ 26,801 / год для Linux


ВМ оптимізовані для сховища (G, Ls)

Серія G Віртуальні машини, оптимізовані для пам'яті та сховища

Віртуальні машини серії G оснащені процесором Intel® Xeon® сімейства E5 v3. Крім того, вони мають у своєму розпорядженні в два рази більше пам'яті і в чотири рази більший обсяг SSD-накопичувачів, ніж віртуальні машини загального призначення серії D. Серія G підтримує до 0,5 ТБ ОЗУ, до 32 ядер ЦП, а також забезпечує неперевершені показники продуктивності, пам'яті і локальне сховище на основі SSD для найбільш ресурсоємних додатків.

Великі бази даних SQL та NoSQL , ERP, SAP, рішення для зберігання даних.
Вартість від $ 0,70 / год для Windows
Вартість від $ 0,729 / год для Linux


Серія Ls Віртуальні машини, оптимізовані для сховища

Остання серія Lsv2 забезпечує високу пропускну здатність, низьку затримку і надає безпосередньо зіставлене локальне сховище NVMe. Віртуальні машини Lsv2 працюють на процесорі AMD EPYC™ 7551 з прискоренням всіх ядер до частоти 2,55 ГГц, а окремого ядра - до частоти 3,0 ГГц. Віртуальні машини серії Lsv2 підтримують до 80 віртуальних ЦП в конфігурації з технологією Hyper-Threading , 8 ГіБ пам'яті на віртуальний ЦП і до 19,2 ТБ (10x1,92 ТБ) сховища, доступного безпосередньо для віртуальної машини.


Віртуальні машини серії Ls оптимізовані для операцій в сховищі. Вони ідеально підходять для додатків, яким потрібна низька затримка, висока пропускна здатність і великий обсяг локального дискового сховища. Ці віртуальні машини створені на базі процесорів Intel Haswell, зокрема віртуальні машини на базі процесорів E5 Xeon v3 з 4, 8, 16 або 32 ядрами. Віртуальні машини серії Ls підтримують локальне сховище на основі SSD розміром до 6 ТБ і забезпечують безпрецедентну продуктивність операцій введення-виведення в сховище.

Бази даних NoSQL, такі як Cassandra, MongoDB, Cloudera і Redis. Також в якості варіантів використання підходять додатки для зберігання даних і великі транзакційні бази даних.
Вартість від $ 0,372 / год для Windows
Вартість від $ 0,401 / год для Linux


Графічні станції

Серія N Віртуальні машини з графічним процесором

Серія N - це сімейство віртуальних машин Azure, які володіють можливостями робочих станцій з графічними процесорами (GPU). Графічні процесори (GPU) ідеально підходять для обчислень, що вимагають потужних графічних ресурсів. За допомогою GPU клієнти можуть вирішувати більш складні і ресурсомісткі завдання, наприклад виконувати високоякісну віддалену візуалізацію, проводити глибинне навчання і займатися прогнозною аналітикою.

У серії N передбачено три пропозиції для різних робочих навантажень:

Серія NC призначена для робочих навантажень, що вимагають високої продуктивності і робочих навантажень машинного навчання. Остання версія (NCs v3) підтримує GPU Tesla V 100 від NVIDIA.

Серія NDs призначена для сценаріїв глибинного навчання і навчання на основі залежностей. Для віртуальних машин цієї серії використовуються GPU Tesla P40 від NVIDIA. Остання версія (ND v2) підтримує GPU Tesla V100 від NVIDIA .

Серія NV підтримує високопродуктивні віддалені робочі навантаження візуалізацій і додатки, що вимагають потужних графічних ресурсів, з резервним копіюванням на основі GPU Tesla M60 від NVIDIA.

Віртуальні машини серій NCs v3, NCs v , NC і NDs пропонують додаткове з'єднання InfiniBand для підвищення продуктивності при масштабуванні.

Імітація, глибинне навчання, відрисовка графіки, редагування відео, ігри і віддалена візуалізація.
Вартість від $ 1,166 / год для Windows
Вартість від $ 1,195 / год для Linux

В рамках кожної серії є різні конфігурації віртуальних машин, що відрізняються обчислювальними потужностями, вартістю, доступністю в регіоні.

Безперечною перевагою використання віртуальних машин є їх доступність, без великих витрат. Створення своєї інфраструктури обійдеться вам в кілька сотень доларів за кілька годин, без необхідності купувати дороге обладнання, з конфігурацією якого легко помилитися.

Для побудови хмарної інфраструктури звертайтеся до системних інтеграторів, які допоможуть вам у вирішенні бізнес-завдань з використанням сервісів Microsoft.

*Ціни залежать від конфігурації ВМ та регіону. Точні розрахунки запитуйте і постачальника послуг.
Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Адреса
02099, Київ, вул. Бориспільська,11А, оф.219
У вас залишились питання?
Заповніть форму і ми відповімо!
E-mail
info@simpla.com.ua
ТОВ "Сімпла"