Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Необов’язкове поле
Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Необов’язкове поле
Що таке Microsoft Azure?
Попит на хмарні технології продовжує стабільно зростати. Стратегії міграції в хмару стають все більш популярними для бізнесу. У чому ж такий попит на хмарні технології? Низька вартість входу і ІТ обладнання, що стрімко розвивається. Не кожна компанія може дозволити серйозні витрати на заміну серверного чи призначеного для користувача устаткування на новітні екземпляри. Хмарні провайдери, в свою чергу, забезпечують вас новітніми технологічними рішеннями і несуть за це відповідальність. Наприклад, нещодавно Microsoft представила публіці Azure Quantum. Azure Quantum - це хмарна платформа, в якій використовуються квантові апаратні і програмні інструменти таких партнерів, як Honeywell Quantum Solutions, IonQ і 1QBit.


Сьогодні на світовому ринку можна виділити 5 хмарних гігантів:
- Microsoft
- Amazon
- Alphabet
- Tencent
- Alibaba
Лідером є Microsoft Corporation, що займає 28% ринку.
Хмара Microsoft Azure - природний шлях для міграції компаній, адже ваші співробітники активно користуються сервісами Windows, Office, Dynamics, Outlook і перехід в хмару не буде для них і вашої ІТ інфраструктури трудомістким і витратним.

Давайте розберемося детальніше, що таке Microsoft Azure.

Azure - це платформа хмарних обчислень з набором служб, що постійно розширюється, яка допоможе вам створювати рішення для ваших бізнес-завдань. Служби Azure можуть бути простими веб-службами для розміщення вашого бізнесу в хмарі або повністю віртуалізованими комп'ютерами для виконання призначених для користувача програмних рішень. Azure надає безліч хмарних служб, таких як віддалене сховище, розміщення баз даних і централізоване управління обліковими записами. Azure також пропонує нові можливості, такі як штучний інтелект та Інтернет речей.
Azure надає більше 200 служб, що дозволяють вирішувати будь-які завдання: від запуску існуючих додатків в віртуальних машинах до створення інтелектуальних роботів і змішаної реальності.

Багато хто думає, що Azure «це просто віртуальні машини, які знаходяться десь в дата-центрі». Але Azure може запропонувати набагато більше, в залежності від потреб вашого проекту.
Обчислювальні пропозиції Windows Azure діляться на три основні категорії:

- інфраструктура як послуга (IaaS)
- платформа як послуга (PaaS)
- програмне забезпечення як послуга (SaaS)

Подивимося на кожну категорію.

Інфраструктура як послуга - віртуальні машини Azure
Платформа як послуга - хмарні служби Azure
Програмне забезпечення як послуга - Basecamp, Salesforce, Office 365, веб-сайти Azure
Як згадувалося раніше, доступних в Azure сервісів більше 200. Вони вирішують завдання штучного інтелекту і машинного навчання, баз даних, контейнерів, інтернету речей і багато інших. Звернувшись до порталу Azure і обравши необхідний розділ, ви побачите рекомендовані служби, доступні в Azure.

Але звернемо увагу, на основні сервіси в Azure:

Virtual Machines (Віртуальні машини) - це служба IaaS, що дозволяє розгортати віртуальні машини і управляти ними всередині віртуальної мережі (VNet).
App Service (Служба додатків) - це PaaS для розміщення веб-додатків, серверних частин мобільних додатків, RESTful API або автоматизованих бізнес-процесів.
Service Fabric - це платформа розподілених систем, яка може працювати в багатьох середовищах, включаючи Azure або локально.
Azure Kubernetes - управляє розміщеної службою Kubernetes для запуску контейнерних додатків.
Azure Container Instances пропонує найшвидший і простий спосіб запустити контейнер в Azure без необхідності розгортати будь-які віртуальні машини і використовувати службу вищого рівня.
Azure Functions - це керована служба FaaS (функція як послуга). Рішення Function as a Service (FaaS) є найбільш яскравим проявом безсерверних обчислень, коли код додатка упаковується в одиниці, звані "функціями", а їх виконання поставляється в якості керованої послуги стороннім провайдером.

Cloud serverless - це модель динамічного розподілу ресурсів сервера між споживачами з динамічним ціноутворенням їх використання, на відміну від традиційної моделі оплати певної фіксованої ємності.
Azure Batch - це керована служба для запуску великомасштабних додатків паралельних і високопродуктивних обчислень (HPC).
Cloud Services - це керована служба для запуску хмарних додатків. Використовує модель хостингу PaaS.

Незалежно від вимог вашої програми, широкий спектр обчислювальних можливостей Azure дозволить вам адаптувати рішення, яке ідеально відповідає вашим потребам.

Azure заснований і повністю відповідає критеріям класичної хмари:

Azure - це великий набір сервісів і рішень, які можуть вирішити практично всі бізнес-завдання. Світові лідери Verizon, Lumen Technologies and News Corp довіряють Azure, розміщуючи свої дані в хмарі. Почніть і ви.

Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Адреса
02099, Київ, вул. Бориспільська,11А, оф.219
У вас залишились питання?
Заповніть форму і ми відповімо!
E-mail
info@simpla.com.ua
ТОВ "Сімпла"