Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Необов’язкове поле
Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Необов’язкове поле
У чому відмінність ліцензій Microsoft Power BI?
У бізнеса є потреба аналізувати об'ємні потоки інформації: продажі, конверсії, фінанси, маркетинг, згадки в джерелах і багато іншого. Правильно створений звіт - половина успіху в прийнятті вірного рішення на основі даних. Корпорація Microsoft пропонує рішення, яке 14 років перебуває на лідируючих позиціях за версією Gartner - Microsoft Power BI.

Power BI - це колекція програмних служб, додатків і конекторів, які взаємодіють один з одним, щоб перетворити розрізнені джерела даних в узгоджені, візуально зрозумілі та інтерактивні аналітичні дані. Power BI легко підключається до джерел даних, візуалізує інформацію, дозволяє розподіляти ролі та рівні доступу до звітів.

Для аналізу інформації Power BI може підключатися, за допомогою вже розроблених конекторів, до більш ніж 120 джерел даних. Це можуть бути: Dynamics 365, База даних SQL Azure, Salesforce, Excel і SharePoint, GitHub, Google Analytics, MailChimp, Oracle, SAP і багато інших. Крім того, є можливість підключатися до даних зі спеціально написаним кодом інтеграції, наприклад, до 1С.

Створення звіту відбувається в Power BI Desktop, це безкоштовнаверсія, що має весь необхідний набір інструментів. Якщо є завдання обмінятися звітами, спільно працювати над ними, то необхідно скористатися версіями Professional (Pro) чи Premium.

Power BI Desktop - це додаток, для установки на ПК і підключення до джерел даних (txt, xlsx, csv файли, SQL БД, передналаштовані служби, пряме підключення до будь-яких сервісів через API тощо). Після підключення даних, у вас є можливість привести всі дані до єдиного стандарту і об'єднати в звіти та моделі. Дана версія сервісу безкоштовна і не вимагає підключення до мережі для створення звітів, за винятком даних, що одержуються за допомогою API. Як наступний крок, рекомендовано підключення онлайн служби Power BI для спільної роботи над моделями або наданням аналітики колегам.

Основна відмінність між безкоштовною версією Power BI і версією Power BI Pro або Premium, полягає в тому, що звіти та аналітика, створені в безкоштовній версії, доступні тільки автору. Користувачі версій Power BI Pro або Premium можуть публікувати звіти в інших робочих зонах, спільно використовувати панелі моніторингу, підписуватися на панелі моніторингу та звіти, надавати доступ користувачам з ліцензіями такого ж плану. Для створення якісних та інформативних моделей зручно використовувати Power BI Desktop для створення звітів, а хмарну службу Power BI - для їх поширення та спільної роботи.
Є кілька варіантів ліцензування хмарного Microsoft Power BI: Power BI Pro, Power BI Premium (Per user / Per capacity). Розглянемо більш детально порівняння функціональності.
Порівняльна таблиця
Різниця у вартості на користувача в планах Power BI Pro і Power BI Premium Per User не настільки велика, однак різниця в деяких функціях істотна. Наприклад, граничний розмір моделі 1 Гб проти 100 Гб, або частота оновлень даних 8 раз в день, проти 48.

Нескладна модель, звіт, побудований на даних однієї таблиці Excel, може займати 700 МБ дискового простору. Якщо ви будете підключати кілька джерел інформації або працювати з більшим обсягом даних, то файл звіту може бути куди більше 1 Гб. Перед вибором тарифного плану необхідно зробити аналіз можливих моделей, їх розмірів, і замовити демо вашої аналітики у інтегратора рішень. Демо дозволить вам оцінити, які ліцензії необхідно придбати на компанію, щоб мати можливість побудувати звіт потрібного розміру і підключити всі необхідні джерела даних.

Що стосується, Power BI Premium Per Capacity, то дана версія необхідна для організацій, в яких великий об `єм вхідних даних. Для створення і обробки цього об `єму даних потрібні комп'ютерні потужності, як з боку продуктивності, так і з боку об `єму пам'яті для збереження усієї кількості даних.

Power BI Premium Per Capacity дозволяє:
- використовувати хмарні обчислювальні потужності Microsoft, які виділені під вашу організацію. У свою чергу це дає вам гарантію безперебійної роботи (SLA 99,9%) та доступності даних. Також, очевидна перевага - зміна масштабу і продуктивності в один клік, без необхідності придбання серверного обладнання.
- налаштувати автоматичне оновлення всіх даних з частотою не 8 раз в день, а стільки, скільки це потрібно в конкретній організації;
- додати окрему службу - Power BI Report Server, який дає можливість організації обробляти і зберігати весь обсяг даних повністю на власних серверах і обчислювальних потужностях, не виводячи комерційну інформацію за межі своєї організації.

* Організація, яка використовує Power BI Premium Per Capacity повинна придбати окремі ліцензії Power BI Pro для авторів звітів Power BI. Для співробітників, які переглядають звіти (аналізують звіти) ліцензії версії Pro не потрібні.

Аналітика Power BI - інструмент для прийняття рішень на основі цифр та статистики. Все більше і більше джерел даних, які можуть внести коригування в результати. Microsoft пропонує кілька інструментів, щоб зробити вашу аналітику більш точною, інтуїтивно зрозумілою і забезпечити комплексний підхід:

Power BI Desktop - для створення моделей та звітів, безкоштовний додаток для OS Windows.

Power BI Pro - хмарна служба для спільної роботи над моделями, для масштабування на користувачів вашої організації, дозволяє керувати доступами до звітів, оформляти підписку на службові звіти. 9,99 $ per user / month

Power BI Premium Per User - має ті ж можливості, що і Power BI Pro, але відрізняється максимальним розміром моделі (більше в 100 разів), кількістю звернень до сервера для оновлення даних (частіше у 8 разів), об'ємом сховища (більше в 10 разів ). І, зрозуміло, в цьому тарифному плані доступні можливості штучного інтелекту для обробки даних. Сервіси ШІ дозволять вам скоротити час обробки даних за рахунок машинного навчання. 20 $ per user / month

Power BI Premium Per Capacity - для великих організацій, яким потрібні обчислювальні потужності хмари з можливістю швидкого масштабування. В даному тарифному плані доступні всі можливості плану Power BI Premium Per User, а також можливість перенести обчислення на локальний сервер, розгортати хмарні сервера в декількох регіонах для забезпечення безперервності та відмовостійкості екосистеми. 4995 $ per capacity / month

Power BI Mobile - служба для перегляду звітів та інформаційних панелей Power BI з мобільних пристроїв, безкоштовний додаток для Android, iOS *.


Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Оформити безкоштовний доступ до Microsoft 365 на 30 днів
Адреса
02099, Київ, вул. Бориспільська,11А, оф.219
У вас залишились питання?
Заповніть форму і ми відповімо!
E-mail
info@simpla.com.ua
ТОВ "Сімпла"